Skupština PD Vrbovec - 26. veljače 2011.

Redovita godišnja skupština Planinarskog društva Vrbovec održana je u subotu, 26. veljače 2011. godine u planinarskom domu na Kalniku. Prije skupštine organiziran je uspon na kalničke vrhove Peca i Vranilac.

Nakon kave u planinarskom domu i fotografiranja krenuli smo na ugodnu šetnju šumskom stazom prema vrhu Peca (624 m). Do vrha nam je uz kraći odmor trebalo oko 45 minuta. Uslijedila je okrijepa na vrhu te povratak dijelom istim putem, a na raskršću planinarskih staza krenuli prema kalničkim zubima u smjeru najvišeg kalničkog vrha Vranilac (643 m). Posebno treba pohvaliti izvrsno markirane i označene staze na Kalniku. Kad smo došli podno zubi, neki su prema vrhu nastavili preko zubi, a ostali stazom uz zube. Na kraju su se ipak svi popeli na zadnji zub, a spust s njega je bio prava mala avantura, posebno za one koji su bili prvi puta na planinarenju. No uz pomoć i podršku iskusnih planinara svi su se uspješno spustili sa 7. zuba i popeli na vrh Vranilac. Nakon fotografiranja na vrhu spustili smo se u planinarski dom gdje su nas čekali planinari koji su u međuvremenu pristigli na skupštinu.

Na skupštini se okupilo trideset troje članova društva. Najprije je predsjednica društva Anica Hrlec podnijela izvješće o aktivnostima društva u protekloj godini. Realizirana su tri višednevna izleta (Dinara, Mosor i Omiška dinara te Učka i Ćićarija) te više jednodnevnih izleta. Obnovljena je registracija društva, registrirana internet domena www.pd-vrbovec.hr na kojoj su napravljene nove internet stranice društva a u Narodnoj knjižnici Vrbovec redovno se uređivao planinarski kutak. Predsjednica je zahvalila svima koji su pomogli u ovim aktivnostima.

Financijsko izvješće podnio je Željko Gubijan, blagajnik društva. Izvješća su usvojena jednoglasno. Nakon toga je predsjednica Anica Hrlec predložila plan izleta za 2011. godinu koji je prihvaćen. Plan možete pogledati na našim stranicama: Plan izleta za 2011. godinu

Na kraju je kao posebno iznenađenje organizirana dodjela priznanja i simboličnih poklona nekim članovima društva. Priznanja i poklone za mlade nade društva dobile su Dea i Luka Gubijan, za najuporniju planinarku Karolina Kulaš, za naj-vodiča Dubravko Stipanček i za naj-planinara Klement Štefanić. Simbolične poklone dobili su i blagajnik Željko Gubijan te tajnik Đuro Leščić. Nakon skupštine nastavljeno je druženje uz ručak u novouređenom planinarskom domu na Kalniku.